top of page

Sală de Clasă Mobilă

Ţinem copii la şcoală şi îi învăţăm pe adulţi să citească şi să scrie.

Sala De Clasă Mobilă este un proiect ce deja împlineşte 5 ani. Acest proiect oferă program de tipul afterschool copiilor de toate vârstele pentru a-i ajuta să treacă clasa însă oferă şi programe de alfabetizare pentru adulţi.Programul pune la dispoziţie consumabile pentru şcoală,excursii educaţionale şi o prezenţa zilnică a unui educator calificat căruia îi pasă de familiile cu care lucrează. În toată România, dacă un elev nu poate trece clasa, nu are altă alternativă decât să renunţe la şcoală şi să îşi încerce şansele în viaţă fără educaţie. Asta înseamnă activităţi ce presupun cel mai mic salariu posibil şi acest lucru nu este suficient pentru a putea trăi decent.

Programul nostru ajută la educarea a aproximativ 75 de copii astfel încât să aibă o şansă reală la un viitor frumos. 

logopedie

Ajutor pentru copiii nevoiaşi

Înapoi la Şcoală 

Şosete şi pantofi

În fiecare toamnă copiii au obligaţia să vină la şcoală cu rechizite conform programei şcolare stabilite de Ministerul Învăţământului. Acest lucru e similar sistemului vestic de şcolarizare. Beneficiarii programului nostru nu îşi permit în general să

cumpere aceste rechizite, de fapt de întâmplă frecvent să nu aibă nici încălţăminte pentru a parcurge lungul drum către şcoală.

 

Programul nostru “Înapoi la Şcoală” pune la dispoziţia lor atât manualele şi rechizitele cât şi încălţăminte călduroasă pentru acele zile ploioase sau cu ninsoare în care picioarele reci şi umede pot duce la îmbolnăviri.

 

Este o bucurie extraordinară pentru orice copil să primescă rechizitele din programul “Înapoi la Şcoală” şi încălţăminte pentru sezonul rece.

Ron Kubek Jason Goertzen HFTN Romania.png
Mulțumim din nou lui Ron Kubek pentru munca sa de voluntariat credincios în aceste proiecte!
bottom of page